Kandalló típusú cserépkályhák

 

Belső felépítése a cserépkályháéval azonos. Külső megjelenése díszítő elemekkel bővül (párkányok, ülőkék, vázatartók, fatárolók, stb.) Színben, mintában, felépítési alakban a variációk száma végtelen.

Teljesítménye megegyezik a cserépkályháéval 85-90%-os hatásfokú. Fűtőteljesítménye a mérettől függ.

Neki is megvan az az előnye a kandalló betétekkel szemben, hogy egy rakat (10-15 kg) fával – mérettől függően- 20-30 óráig tárolja, és adja le a meleget.

A cserépkályhák és cserépkályha típusú kandallók teljesítményét nem kW-ban mérjük, hanem légköbméterben (lm3). Kiegészítő, rásegítő fűtésként ez az adat megváltozik (akár duplája is lehet). Ha a ház jó kialakítású, és a kályha jó helyen van, a fűtésszámlának akár a felét – két harmadát is megspórolhatja.

A cserépkályhának és kandalló típusú cserépkályhának ez az egyik utolérhetetlen előnye. Másik előnye, ami más fűtőtestnél nem alkalmazható, hogy az ülőrész is felmelegszik, ami hideg téli napokon a legkellemesebb pont a lakásban.

Manapság a tűz látványáról sem kell lemondaniuk a cserépkályhát vagy kandalló típusú cserépkályhát választóknak, ugyanis kiváló minőségű és méretű üveges ajtók állnak az érdeklődők rendelkezésére.

Többféle stílusának köszönhetően szinte bármilyen családi házba beillik. Itt is lehetőség van ún. víztartály beépítésére, amivel a központi fűtésre kötve akár teljes mértékben kiválthatjuk a gáz/elektromos fűtést.

Az árakért és bővebb információért kattintson a képre!